Email:i.dianova@miastoto.bg

Телефон:+359884286888

Зала “Вдъхновение”

Ивелина Дянова

Биография:

“Светът е пълен с енергия и онзи, който съумее да я управлява, управлява света.”

Какво е мандала?

Мандала означава кръг, център. Кръгът представлява видимия външен свят, а центърът – вътрешния свят на душата.

Тя е концентратор на енергийните потоци, които изпълват нашия живот. Тя е своеобразен център на управлението им, който пък се задвижва и управлява от нашата мисъл. Енергията тече натам, накъдето е насочено вниманието ни.

За мен

Казвам се Ивелина Дянова и от септември 2015г. година рисувам мандали. Те се появиха неочаквано в живота ми и постепенно станаха неизменна част от него. Повишеният интерес към мандалите, които сътворявам, наложи създаването на страница във фейсбук, посветена специално на тях. В страницата, както и тук, вие ще научавате интересна информация за тях, ще можете да задавате въпроси и ще имате възможност да поръчвате и да закупувате мандали за себе си или да направите подарък за близък човек.

Видове мандали

Има няколко варианта на мандали, от които можем да избираме:

  • информационни – тяхното предназначение е да ни покажат в какво състояние се намираме и има ли вътрешни стопери в и пред нас;
  • работни – тяхната задача е да ни помогнат да получим конкретен резултат за това, което желаем да притежаваме в живота си;
  • подаръчни – в изработката им влагаме нашите добри пожелания към конкретен човек;

Мандалите могат да бъдат изработени на различни повърхности, като най-често срещаните поръчки са върху камък и платно. Цената се определя от размера и вида на повърхността, върху която е изработена мандалата.

За какво помагат мандалите?

В практиката ми досега най-често поръчвани са работните мандали, с помощта на които ние намираме отговори на въпросите, които ни вълнуват. Процесът на сътворяването им е индивидуален и уникален за всеки така, както ние самите сме уникални. Всяка мандала носи чертите и качествата на собственика си и ни показва цялата тази красота, която носим в душите си. Водещият момент при създаването им е вътрешното намерение. С негова помощ ние се придвижваме към целта, която сме си поставили. То ни показва пътя, който е нужно да извървим, за да получим желаното.

Много често в процеса на рисуване се проявяват блокажите, които живеят в нас и които ни пречат да достигнем мечтите си. Мандалата ни помага да ги видим и изчистим от себе си, да се подредим вътрешно, защото само когато сме в мир със себе си, можем да видим правилните решения, които ще ни доведат до търсения резултат. Процесът се започва с проявяването на желанието ни за мандала и изразяване на намерението. Колкото по-точно и ясно знаем какво желаем, толкова по-бързо се задвижват всички процеси.

Оказва се, че много често ние уж знаем какво искаме, а на практика се затрудняваме да го формулираме. Искаме щастие, а замисляли ли сме се някога какво значи за нас да бъдем щастливи? Ако не сме наясно какво е щастието за нас, как да го притежаваме?

Когато започнем да си задаваме въпросите, идват и отговорите. Примерно, искаме да имаме пари, но се оказва, че всъщност искаме да имаме това, което ни носят парите със себе си – сигурност и спокойствие. Затова е нужно да насочим намерението си към получаването на тази сигурност и тя ще ни покаже пътя, по който да стигнем до нея.

Парите сами по себе си не могат да са цел, те са само средство, което да ни помогне да постигнем това, което искаме. Това е само пример, който да илюстрира колко е важно намерението ни да е добре формулирано, а то се получава, когато сме наясно със себе си. Колкото по-силно е заявеното желание, толкова повече енергия нужна за изпълнението му се натрупва и целта, към която се стремим, се реализира по-бързо.

Всички съпротиви, които имаме в себе си, ни пречат и изяждат енергията ни. Вместо да я увеличават, я разпръскват, подхранвайки страховете и тревогите ни. Те живеят в нас, в повечето случаи ние не ги виждаме и нямаме достъп до тях, но те работят на по-дълбоки планове като по този начин ни карат да се самосаботираме и постоянно ни довеждат до вътрешен дисбаланс. Той се получава, защото от едната страна е външното желание, което имаме и към което се стремим, а от другата страна са страховете, които ни спират да го получим.

За да реализираме целта си, е нужно да се приведем в хармония и да освободим тези блокажи от подсъзнанието ни. За да ги освободим обаче, е нужно първо да ги видим, после да ги приемем и да осъзнаем, че нямаме нужда от тях. Няма как да прескочим целия процес, защото не можем да пуснем нещо, което не осъзнаваме, че съществува и ни пречи. Когато ги освободим, можем да пристъпим към координация на намерението – нужно е да се държи крайната цел като вече реализирана. Без да се упражнява натиск, без контрол.

Да се позволи на нещата да се случат с минимален разход на енергия. Казано по друг начин – човек трябва да осъзнае точно, ясно и в детайл какво иска, да събере енергията си, за да концентрира намерението в желаната посока. Не трябва да се пилее в страхове и тревоги, защото те намаляват концентрацията, а да вярва, че вече има желаното.

Целта става като фар, който осветява пътя по най-лекия и лесен начин. Пътят не е лесен и докато се върви по него, възникват множество въпроси. Наблюдението е ключов фактор при осъзнаването какво се случва с нас.

Какви ситуации се появяват?

Имаме ли търпение да изчакаме, защото за да се изпълни желанието ни, е нужно време. Всичко около нас се превръща в знаци, които ни показват дали вървим в правилната посока. Външният свят само ни показва какво е времето вътре в нас. Ако сме подредени и в баланс, то и животът ни е спокоен и щастлив и желанията ни се изпълняват. Ако сме разбъркани и несигурни, то и животът ни е хаос и мъка.

Вътрешната сила, която е нужна, за да се реализира целта, се проявява, когато сме балансирани и спокойни. Когато сме изпълнени с вяра и решителност.

Мандалата е като огледало, което ни показва по какво трябва да работим, но усилията извират надълбоко от нас самите.

Мандалата ни помага да се хармонизираме, да съберем разпилените ни парченца и да се преподредим. Да се обновим и да бъдем по-добри версии на себе си.

Тук вие ще научавате интересна информация за мандалите, ще можете да задавате въпроси и да поръчате лична мандала.

Начин на работа с мандалите

Мандалата се поставя на нивото на очите на разстояние, от което се виждат нормално всички форми и детайли. Добре е мандалата да се разгледа преди работата с нея, защото иначе умът се отвлича и не може да се концентрира от толкова много форми, цветове и елементи, които не познава.

След това погледът спокойно се насочва към точката в центъра и се установява там. Гледа се без да има напрежение в очите. Понякога се случва те да просълзят, но това отминава. Важно е вниманието и погледът да се държат в центъра. След известно време(при всеки е различно) елементите започват да се движат, образуват се нови фигури, откриват се нови форми и точно тогава умът започва да “бяга”, за да ги оглежда, просто е нужно да се връща обратно в центъра. Когато мандалата се задвижи, тя започва да “обменя” информация с вас.

Ако през главата преминават различни мисли и чувства, е нужно да се наблюдават, защото те неслучайно излизат точно в този момент. Това най-вероятно са отговорите, които са търсени преди това, или неща, които са били скрити в подсъзнанието.

Няма точно установено време, в което да се работи с мандалата, всичко е въпрос на вътрешно чувство и комфорт. Този процес може да се повтори колкото пъти е нужно. Важно е да става с лекота и да няма насилие. След известно време (отново при всеки е различно) цветовете, образно казано, изчезват и се разтварят в бяла светлина. Това е моментът на пълния обмен, който се е получил между човека и мандалата.

Хубаво е, когато мандалата е нарисувана лично за този, който работи с нея, защото така е преживял и участвал в целия процес и взаимодействието е още по-силно.

Изпълнени проекти- лични поръчки на клиенти, рисувани за различни поводи /кликнете върху линковете по-долу/:

 

X