Как парите зависят от осъзнатостта?

Парите са енергия. Колкото повече информираност, отговорност и зрялост има в един човек, толкова повече енергия, възможности и пари има той.

Откъде произхожда и как работи това правило?

Всеки човек преминава през тези нива през отделни етапи в живота си докато изгражда своята личност. Единствената разлика е, че някои хора ги преодоляват, а някои задълбават в тях. Най-често хората остават в това ниво, където няма отговорност, в резултат – няма възможности и просперитет.

 

НИВА НА ПАРИЧНА ОСЪЗНАТОСТ

 

💰 Жертва- обвинител

Хората от това ниво не поемат отговорност за своето поведение, постъпки, отношение към себе си и обкръжението си. Те не са в състояние да вземат решения и да действат.

Най-лесният път, който избират, е да намерят виновника и да станат жертва. Използват всички възможни варианти:

– Родителите не са ги възпитали добре, не са им осигурили качествено образование;

– Семейството им е бедно, без възможности;

– Управлението е лошо;

– Условията на труд са лоши;

– Шефът е глупак…

И така нататък.

В резултат на подобни действия, или по-скоро на бездействието, „жертвите- обвинители“ често боледуват не само физически, но и психологически. Непрекъснато са нещастни, но как би могло да е иначе, нали светът е наше огледало.

Психологическата възраст на тези хора е „възрастно дете“. Детето не иска да отговаря за нищо, предпочита да се носи по течението. В резултат на това то не може да задържа, пази и направлява енергията, тъй като изразходва основния ресурс за обвинения, жалби и търсене на отговорност от другите.

 

💰 Борец- обвинител

Борците- обвинители се отличават от жертвите- обвинители по това, че те не само търсят виновния, но активно се борят с него, доказвайки своята правота. Тук се сблъскваме с насочване на енергията не към себе си, а към този, който е „виновен“.

Нагласите и убежденията на борците- обвинители са по-важни от тези на останалите. Те им служат, но несъзнателно мечтаят да ги изоставят, тъй като доказването на нещо на някого е загубена кауза.

Хората от това ниво също са предразположени към заболявания, конфликти, злополуки, лесно изпадат в авантюристични ситуации и се поддават на провокации. Те нямат ядро ​​- тоест вътрешни татко и мама.

Борците- обвинители са лесни за контрол и манипулиране, тъй като хората от това ниво са мечтатели, които живеят в илюзии.

По психологическа възраст тези хора са „възрастни тийнейджъри“.

 

💰 Философ- търсач

Хората от това ниво на осъзнаване искат да разберат, да действат, да се променят. Те не се оплакват с думите „Как така?“, Те си задават въпроси: „Защо се случи това? Какво трябва да разбера? Какъв е изводът? „

В такива хора се освобождава  огромно количество енергия, те имат ресурс за решаване на проблеми с всякаква сложност. Търсещите философи свалят розовите си очила и виждат море от възможности за подобряване на качеството си на живот.

Те са по-малко податливи на болести, но се поддават на влиянието на провокации и конфликти. Те имат вътрешна опора и сърцевина, но силата на волята им е слаба, така че лесно могат да се плъзгат надолу към първите две нива. Най- често философите търсят, но когато намерят, не взимат решения, тоест не действат.

Психологическата възраст на философите- търсачи е „зрял възрастен”.

 

💰 Играч, взимащ решения

Хората от това ниво са фокусирани само върху решението, те не прекарват време в търсене на причини. Те добре разбират и осъзнават, че времето е пари и не искат да губят него и енергия напразно. Това са добре подготвени личности с отлична база и житейски опит. Те разполагат с всички необходими ресурси, за да взимат решения независимо от всякакви трудности.

Играчите, взимащи решения не са самотни, те виждат личните качества на другите и се обграждат със същите реалисти. Освен това, те имат огромни планове и цели за бъдещето, сигурни са, че животът ги води по начина, от който се нуждаят.

Представителите на това ниво почти не се разболяват, те са щастливи, радостни, позитивни и здрави хора. Те не се поддават на влиянието на другите хора, умеят да слушат обкръжението си. Понякога те се поддават на провокация и могат да слязат надолу към втория и третия „етаж“, но не за дълго.

Психологическия тип на тези хора е „самодостатъчен възрастен“.

 

💰 Създател

Хората, чиято реакция на всякакви трудности звучи така: „О, великолепно е! Ще наблюдавам и ще реша, или може би просто ще гледам, а то само ще се разреши. “

Те са здрави и щастливи, слизат на други нива само за забавление, в търсене на трепети.

Творците-създатели знаят всичко за себе си, разбират всичко за себе си. Те имат богат житейски опит, свършили са добра вътрешна работа. Изобщо не се поддават на външно влияние!

Това е психологическия тип „възрастен самодостатъчен. „

 

ВЪПРОСИ ЗА ВЪТРЕШНА РАБОТА

❓ Открихте ли кой психологически тип сте?

❓ Намирате ли виновните, борите ли се, търсите ли причини, решавате ли проблемите, или създавате реалност?

❓ Как нивото ви влияе върху парите? Видяхте ли връзката?

❓ Какво можете да направите днес, за да преминете от едно ниво на друго?

Източник:

http://lifeacademy.ru

 

 

admin

admin@www.miastoto.bg