Биорезонансната терапия е най-модерния метод в медицината и превенцията, засягащ информационната сфера на тялото. Принципът му е да коригира функциите на тялото, като е изложен на електромагнитно излъчване със строго определени параметри. Целта на биорезонансната терапия е да неутрализира патологичните колебания при пациента и да активира имунните сили на организма.

Идеята за биорезонансна терапия за първи път е изразена и научно обоснована от немския лекар Франс Морел през 1977 г.

В течение на 20 години в хода на своята научна и практическа дейност той е разкрил, че всеки човек има индивидуален честотен спектър, който е уникален за него и който може да се използва в терапията. Лекарят комбинира медицинските и инженерни разработки на този метод, който, използвайки собствените електромагнитни трептения на пациента, помага да се възстановят защитните и регулаторните възможности на организма.

Основната идея на използването на резонанса в медицината е, че с правилния подбор на честотата и формата на терапевтичното електромагнитно облъчване е възможно да се засилят нормалните, физиологични и да се отслабят патологичните колебания в човешкото тяло. Въздействието е възможно както на клетъчно ниво, на нивото на мембраните, така и на ниво орган, органна система и целия организъм.

Според източника на електромагнитни трептения се разграничават два основни типа терапия: ендогенна биорезонансна терапия – това е терапия със собствените електромагнитни вълни на тялото след тяхното специално лечение; – екзогенна биорезонансна терапия е терапия с външни сигнали, с които отделните органи и системи на човешкото тяло резонират, т.е. например с магнитни полета, създадени от специални генератори.

Биорезонансната терапия е особено ефективна в случаите, когато постигането на терапевтичен успех чрез традиционните методи е невъзможно или включва много време и други разходи. Той съчетава принципите на такива методи на лечение като акупунктура, електропунктура на Voll, хомеопатия, нозодотерапия, изотерапия, невротерапия и много други, без да се опитва да замести нито един от тях.

Основни принципи на биорезонансната терапия: Всички процеси в живия организъм се контролират от електромагнитни вълни. Живият организъм като цяло и всички негови системи са източници на електромагнитни вълни в широк спектър от честоти. Различните хора имат свой, индивидуален спектър от честоти и определен енергиен потенциал. Електромагнитните трептения на пациента са разделени на физиологични (хармонични), представени от специфичен честотен спектър за всяка система. Патогените също имат свои собствени честоти. При заболяване в организма се образуват нови източници на електромагнитни вълни – така наречените патологични (дисхармонични), вибрации, които нарушават физиологичния баланс. 

Патологичният процес последователно преминава през следните етапи: 

Здрав орган:

Той функционира без влиянието на патологичен фактор.В този режим тялото работи нормално и съответно енергията му е нормална. 

Първи етап:

Временно несъответствие на различни нива на функциониране на биосистемата. Въздействието на патологичния фактор е слабо. На този етап енергията в организма е достатъчна, за да може да се върне в нормалното си състояние.

Втори етап:

Смущения на информационните потоци в тялото. Адекватната му реакция на ефекта на външен увреждащ фактор е нарушена. На този етап органът работи в режим на функционален стрес. Подобно състояние е характерно за стреса, възниква при синдром на хронична умора. Самовъзстановяването е възможно, но с активното участие на самия пациент.

Трети етап:

Нарушаване на обмена на енергия. Нормалното функциониране на организма не е възможно. Без помощ тялото вече не е в състояние да се върне към нормалната си работа. За възстановяване са необходими терапевтични процедури.

Четвърти етап:

Нарушаване на метаболизма и разрушаване на структурите. Това състояние характеризира работата на органа в режим на заболяване. В него има малко енергия и той не е в състояние да устои на болестта. Има хронични заболявания. С допълнително честотно изместване органът се дегенерира и тъканта умира.

Организмът се разболява, когато не е в състояние да поддържа баланс между физиологични и патологични колебания. Тежките физически, нервни и психологически, екологични и други натоварвания изострят тази ситуация, допринасяйки за развитието на патологични процеси и нарушаване на динамичния баланс, но този процес се поддава на биоенергетична корекция. С помощта на специално устройство (задействащи сензори) собствените вибрации на пациента се изпращат на биорезонансния апарат. След преминаване през специално лечение в устройството, електромагнитното поле на пациента се изчиства от вибрации с честоти, чужди на тялото, след което променените вибрации отново се връщат на пациента – метатерапия. Това води до изтриване или намаляване на количеството патологична информация, в резултат на което се възстановява физиологичният баланс в организма – хомеостаза.

При лечение с устройства за биорезонансна терапия не се използва външна енергия – нискочестотни, ултразвукови вибрации и др., пациентът не е изложен на електрически ток повече, отколкото ако говори в микрофон или слуша музика с слушалки. Използва се само част от вибрационната енергия (магнитни полета с ултра ниска интензивност), всички вибрации са физиологични. Пациентът се лекува с информация, получена в този конкретен момент само за него.

Предимствата на биорезонансната терапия:

 • има мощен терапевтичен ефект върху цялото тяло
 • безболезнена
 • безвредна
 • не изисква орално лечение
 • съвместима с други лечения.

Най-успешните резултати са получени при лечението на следните заболявания:

 • хронични дегенеративни заболявания
 • отслабване на имунната система
 • алергии от различни видове
 • симптоми на болка с различна етиология
 • лошо заздравяващи рани и язви
 • заболявания на бронхопулмоналната система,
 • заболявания на сърдечно-съдовата система
 • заболявания на стомашно-чревния тракт,
 • гинекологични и урологични заболявания,
 • преди и след оперативно лечение
 • нарушение на съня
 • всички видове ендо- и екзотоксикози.

Клиничната ефективност на биорезонансната терапия е повече от 80%. Курсът зависи от патологията, възрастта на пациента, наличието на съпътстващи заболявания. При остри заболявания обикновено са достатъчни 1-3 лечебни сесии, при хронични заболявания в повечето случаи са необходими 5-10 сесии. Впоследствие за профилактика се препоръчва да се провежда веднъж на шест месеца.

Няма абсолютни противопоказания за използване на биорезонансната апаратура като терапевтично устройство.

Относителни противопоказания: епилепсия, шизофрения, скоро прекаран инфаркт и инсулт, бременност, хипертиреоидизъм, висока температура (> 38 ° C). 

Източник:

www.shop-npcriz.lvВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *