Човешкият дизайн: Кодирани ли сме при раждането?

Представете си система, която обяснява как сте били “построени” и какво ни е заложено, и е комбинация от астрология и Майърс-Бригс. Нарича се Хюман Дизайн, а автора й е Ра Уру Руху.

Какво е Хюман Дизайн?

Това е логична система, която обединява принципите на астрологията, кабала, системата на хинду-брамин чакра и квантовата физика. Графдизайн, така наречения бодиграф, се изчислява, използвайки дата и часът ви на раждане, и месторождението, за да разкрие вашия генетичен дизайн.

На най-практическо ниво Хюман Дизайн ви показва къде и как да получите достъп до съзнанието на тялото като инструмент за вземане на решения и в крайна сметка как да живеете като истинска същност.

Хюман Дизайн представлява карта или наръчник, който показва в какво сте уникален като човек и ви води към начин на живот, който е в синхрон с вас. Когато живеем в съответствие с нашата истинска природа, започваме да изпитваме високо ниво на комфорт и приемане за това кои сме ние, вместо да преследваме кои не сме – и можем да живеем в нашата истинска цел в света.

“Никой от нас не е повреден, и все пак тичаме наоколо, опитвайки се да запълним нещо в себе си и да се стремим да бъдем това, което не сме.”

Запомнете: всеки човек е роден с дизайн, който е идеален за него. Никой не е счупен и все пак се движим наоколо, опитвайки се да запълним откритите места и да се стремим да бъдем това, което не сме. Ние всички имаме собствената си митология и цел, която сме предназначени да живеем, нашите собствени дарби и магия, заради които ние сме тук, за да ги споделим със света. Те ще се развият по естествен начин, когато ние живеем истинската си същност.

Каква е целта на Хюман Дизайн? Как може да помогне на хората да вземат решения и да вървят напред?

Хюман Дизайн ни осигурява два основни набора от инструменти, наречени стратегия и авторитет. Бодиграфа ви показва каква е вашата уникална стратегия и авторитет (вижте различните категории по-долу), и тази информация може да ви помогне да вземете решенията, които са най-в съответствие с това, което сте, итова в крайна сметка ще ви отведе в правилната посока. за вас.

Когато работим с естествените енергии на нашето тяло, а не срещу тях, ние изпитваме по-малко съпротива в нашите тела и живота си. Ние живеем в епоха на информационно претоварване, което може да бъде едновременно интересно и вредящо ни. Може да бъде предизвикателство да знаете как да се движите в света и с какво да се ангажирате. Всички ние често използваме енергията си за погрешни за самите нас неща.

Имаме и склонност да вземаме решения с ума си, заобикаляйки уникалния интелект на нашето тяло. Умът може да размишлява върху много интересни и вдъхновяващи идеи, на които можем да се насладим да размишляваме. Можем да го използваме, когато споделяме идеи и перспективи с другите. Нашите умове обаче не са предназначени да знаят какво е правилно за нашия живот. В Хюман Дизайн ние казваме, че умът е като пътника в кола. Неговата правилна роля е да седне и да се наслади на пътуването, а не да се конкурира с водача (тялото ви) за управление на волана.

Инструментите в системата Хюман Дизайн помагат на ума да се чувства удобно на задната седалка. С течение на времето, докато експериментирате с тях, вашият ум може да наблюдава (и да се наслаждава) на живота ви, вместо да се опитва да го управлява.

„Ние имаме всички тези мисловни истории за това как не можем да бъдем себе си.”

Графиката на Хюман Дизайн е невероятно разкриваща. Спомням си, че Рау Ху Ху, основателят на Хюман Дизайн, казва нещо подобно: Най-малкото хората ще получат облекчение, когато разберат своя дизайн. Например, някой идва за анализ на дизайна си и се самоизмъчва, защото обича да прекарва много време сам. Може би неговите приятели и семейство смятат, че нещо не е наред с него, че е анти-социален. Когато разгледаме неговия дизайн, виждаме, че те имат десет линии на отшелника и някои порти на самота (с други думи, те са предназначени да прекарват много време сами). Имаме всички тези мисловни истории за това как не можем да бъдем себе си. Просто разбирането на начина, по който сме създадени, е толкова полезно. Ние не сме проектирани да бъдем еднакви!

Има четири различни типа аура, всяка от които има своя собствена стратегия. Стратегията е врата към живота като себе си, утвърждавайки кои всъщност сте, и разбирането и освобождаването от това, което не сте. Вашата стратегия ви помага да работите с вашата естествена енергия, вместо да работите срещу нея.

Генератори

Генераторите представляват около 70% от населението. Те са жизнената сила на планетата, строителите. Те имат дефиниран сакрален център и отворена и обгръщаща аура, която постоянно им привлича живота. Тяхната стратегия е да реагират, а не да инициират. Това е сакрален отговор (това могат да бъдат сакрални звуци, движение на тялото и т.н.), което им позволява да знаят дали са на разположение, за да дадат своята енергия на нещо или не. Когато генераторите инициират от умствено място (вместо да чакат този отговор), те могат да се почувстват дълбоко разочаровани и дегенерирани, а не възрадени и удовлетворени в живота и работата си.

Прожектори

Прожекторите представляват около 20% от населението. Стратегията им е да чакат за признание и покана. Тяхната фокусирана и проникваща аура им дава способността да виждат дълбоко в другите. Когато са поканени и признати (т.е. те се чувстват ценени и видени), прожекторите са тук, за да бъдат нашите най-надарени водачи. Тяхната откритост ги оставя уязвима към обуславянето.  Ако прожекторите се фокусират върху погрешните хора и не са наистина признати, това може да доведе до изтощение и горчивина. Прожекторите трябва да се научат да бъдат много проницателни за ангажирането на енергията си. Те са естествени в овладяването на системите и когато използват правилно енергията си, ще изпитат успех в живота и взаимоотношенията си.

Манифестори

Манифесторите представляват около 9% от населението. Като естествени инициатори, тяхната стратегия е да информира хората около тях за своите решения, преди да предприемат действия. Манифесторите имат силно въздействие; тяхната затворена и отблъскваща аура може да накара другите да се чувстват разбалансирани и да искат да контролират манифестора. Когато манифесторът споделя с другите, това естествено успокоява хората около тях и премахва енергийната съпротива, като им позволява да инициират в мир. Манифесторите могат да бъдат иницииращ катализатор и за другите видове. Когато се движат през живота, без да информират другите, манифесторите могат да се почувстват ядосани в резултат на съпротивата, която им оказват другите.

Рефлекторите

Рефлекторите представляват около 1% от населението. Ако всичките ви центрове са отворени, вие сте рефлектор. Имате устойчива аура, която взема от енергиите около вас и ги отразява. Начинът, по който функционират рефлекторите е много различен от другите видове. Тъй като тяхната особеност е да увеличават всичко и всеки, рефлекторите имат потенциала да видят какво се случва по начин, който никой друг не може. Най-големият им дар е да прочитат другите и тяхната среда. Когато са здрави и на правилното място, рефлекторите изживяват чудото и изненадата на живота. Ако, обаче, рефлекторите се идентифицират с онова, което отразяват, те могат да бъдат изтощени и разочаровани.

Как може на практика да ни помогне познаването на дизайна ни?

Когато разчетем бодиграфа си (или ни направят анализ), ние научаваме кои са силните ни страни и талантите си, и в кои сфери от живота си другите около нас ни влияят.

Познавайки дизайните на любимите си хора-партньор, деца, родители, ние научаваме осъзнаваме най-правилния начин да взаимодействаме с тях. Разбирайки, че те са такива, каквито са, започваме да ги приемаме без съпротива и опит да ги променим или превъзпитаме.

Когато се колебаем каква професия да изберем, с помощта на Хюман Дизайн ние можем да заложим на това занимание, което съответства на дизайна ни, и тогава дейността ни неминуемо ще бъде обречена на успех.

Когато стартираме бизнес или наемаме служители, избирайки и според техните дизайни, ние можем да наемем наистина най-подходящия човек за конкретната позиция.

Практическото приложение на това знание е наистина във всички сфери от живота ни.

Можете да направите своята Хюман Дизайн карта безплатно тук:

https://www.mybodygraph.com/free-bodygraph

В зала “Вълшебство” може да бъде направен неин анализ, както и да бъде видяна степента на партньорската или бизнес-съвместимост.

X