Енергиите на Авалон

Авалон, или Insula Avallonis, легендарният остров на келтската митология, е мястото, където според някои източници е изкован мечът на крал Артур Екскалибур. Това е и мястото, където митичният крал е отведен, смъртоносно ранен, за да срещне смъртта си. Накратко, Авалон е утопичен рай, където легендите за английските рицари и политическата цялост се обединяват в кралство, изгубено в мъглата на времето.

 

Това е мястото, където е живяла известната вещица Моргана – за някои полусестрата на крал Артур, и където според легендата ябълките растат през цялата година. Първото споменаване на това място е в История на кралете на Великобритания (1136) от Джефри от Монмут. Смята се, че името му означава „островът на ябълките“, както на бретонски език “aval” е името на този плод.  Остров Авалон също е наричан Инис Витрин, което означава „остров от кристал“, име, което дава ясна препратка към мистичните качества на мястото.

 

Както всички митологични раи, това място е търсено във всички краища на Земята. Някои учени казват, че са го намерили в Гластънбъри, град в английския окръг Съмърсет, където преди да бъдат източени равнините, хълмът Гластънбъри Тор се издига над блатата. Легендата разказва, че през 12 век английският крал Едуард II изпратил експедиция до това място, довела до откриването на саркофага на крал Артър, който по -късно бил отнесен в абатството Гластънбъри.

 

Но има много други градове в Англия, в които се казва, че е съществувал митичният Авалон: два примера са Burgh-by-Sands-близо до стената на Адриан-и Castlesteads, и двете в английския окръг Камбрия. Някои казват, че се е намирал в северозападна Франция, на остров, наречен Ил Авал. И накрая, поетът Робърт Грейвс в книгата си „Златното руно“ предлага Авалон да се намира на испанския остров Майорка. Някои експерти смятат, че има връзка между Авалон и Хелхайм, царството на мъртвите в скандинавската митология. 

 

Очарователният мит поддържа, че след битката при Калан, в която, след сблъсък с Мордред, крал Артур е смъртоносно ранен, кралят е отведен в Авалон на лодка от деветте феи кралици – Моргана, Мороное, Мазое, Глитен, Глитонея, Глитон, Тироное, Титен и Титон. Там го полагат на златно легло, където според много източници Моргана остава и до днес да бди над тялото му. Има и версии, според които Артър не е умрял и че ще се върне, за да ръководи народа си.

 

Според Монмут, във “Вита Мерлини” (прекрасна книга), за да стигнете до Авалон, е необходимо да предприемете морско пътешествие. Историкът твърди, че на този остров природата е произвеждала зърно, ябълки и грозде сама, без да е необходимо да сее, оре или обработва. Той също така твърди, че всеки, който живее в Авалон, може да живее повече от 100 години.

 

Авалон от векове е митично място, което символизира чистотата, изобилието и магията и което е причината за силното значение, което има в западната култура толкова години. Това е земна утопия и в същото време точка на политическа справка на времето, когато владетелите и техните рицари са били смели, честни и добродетелни, хармоничен мост между земното и небесното, между това, което е, и това, което някои биха искали така трябва да бъде. 

 

По материали на faena.com

 

Докоснете се до старите и новите енергии на Авалон

Тези енергийни лечебни системи ни свързват с чистотата, изобилието и магията на Авалон, крал Артур и Мерлин.

 

Енергия на любовта

"Любовта ти дава сила да живееш, Третирай и лекувай с Любов. Моля, приеми моя дар с любов", Мерлин За повече информация кликнете върху картинката.

Корона на успеха

Свържете се с Любовта с помощта на тази прекрасна и силна енергия и вибриращите символи. За повече информация кликнете върху картинката.