Всички ние мечтаем. Това е състояние, присъщо на живота. Когато някой спре да го прави, той всъщност несъзнателно се е отказал от него-живота. Мечтите са двигатели. Те ни карат да поемаме в посоки, различни от рутината. Те ни изкарват от състоянията на застой и ни тласкат към решения, които могат да ни доближат до осъществяването им. Когато въпреки тях ние не променяме посоката, те остават просто фантазия , която постепенно избледнява и бива “забравена”, изтласкана в някое кътче на съзнанието ни.

Фантазиите и мечтите са толкова близки, че лесно могат да се трансформират едни в други. Това ги прави също , както всичко друго, когато се прекали с тях- метод за избягване на реалността, и потъването в илюзии. Баланса на мечти-фантазии е ключ към оптималното използване на силата им. Мечтите са сила и това е неоспорим факт. Всички сме чували поне за един човек, който следвайки мечтите си, е постигнал чудеса.

Например историята на Пеле-малко бразилче, ритащо босо парцалена топка и мечтата му да стане истински футболист, въпреки забраните на родителите му / бедни отчасти, защото баща му като футболист претърпява сериозна травма и остава куцащ недобре платен работник/. Въпреки всичко, той не спира, защото мечтата му е по-голяма сила от всичко друго, тя го води, и го кара да рита, и рита …..

Когато мечтаем, ние се оставяме на тази сила и постепенно тя ни показва ресурсите, с които можем да доведем мечтата до реалността. От нас се иска Да Се Оставим, да не мислим прекалено много, тъй като ума има качеството да ни показва опасностите или липсата на сила. И колкото по-често се вслушваме в него, толкова по-рядко мечтаем или толкова мечтите ни стават по-слаби, бледи или просто не ги оставяме да бъдат мечти, а ги превръщаме във фантазии и ги слагаме на “рафта”при фентъзитата, които сме гледали или чели. Мечтата иска живот, тя е сила, която се засилва и подхранва от нас.

Тази сряда ще ПоМечтаем заедно, ще се върнем към тази своя сила , за да заживеем мечтите си.

Водещ Краси. Благодарност за практиката 7 лв.

X