Петте закона на изобилието

По-долу са описани пет прости закона за създаване на живот в изобилие. Превърнете тези пет истини в навик и ще усвоите закона за изобилието.

  1. Центрирайте енергията си.
  1. Създайте вакуум (“Законът на Мерлин”).
  1. Проверете дали вашите действия са в съответствие с Вселенската енергия.
  1. Поддържайте постоянно „нагласа към изобилието“.
  1. Практикувайте изкуството на “изящното приемане”.

 

Първи закон: центрирайте енергията си

На първо място се намира способността да центрираме собствената си енергия. Това е изкуството да се поставяте на първо място, което съответства на естествения поток на енергия във Вселената. Центрирането на енергията е важен урок, който засяга много области от живота ви. Лесно е да се сбърка с егоизма, но все пак има голяма разлика. Тези, които действат егоистично, поставят себе си в началото на потока енергия и отрязват от себе си всички останали. Тези, които центрират енергията си, се поставят в началото на енергийния поток, за да имат повече възможности да вършат своята работа.

На всички полети на всяка авиокомпания, преди да излети самолетът, на екипажа се предоставя малко време, за да ви разясни правилата за безопасност. Показва ви се как да се настаните, как да поставите предпазните колани и т.н. Казват ви също така за кислородни маски: „Ако в кабината настъпи рязък спад на налягането, кислородните маски изпадат автоматично. Ако летите с малко дете или някой, който се нуждае от помощ, моля, поставете първо своята кислородна маска. “

Този подход ясно илюстрира какво представлява изкуството да се поставяш на първо място. От своя опит авиокомпаниите знаят, че човек може да помогне на някой друг, само ако първо се грижи за себе си. Невъзможно е да дадете вода на другия, ако вашата собствена чаша е празна. Не си мислете, че имаме предвид, че вие не можете да помогнете или да дадете нещо на другите – ние не говорим за това.

Ние казваме, че дарът, предложен чрез саможертвата, носи със себе си енергиен заряд, отразяващ тежестта на цялата жертва. Затова подаръците трябва да се предлагат свободно, безусловно и без жертви. В този случай и даващия, и получателят се възползват от това. Осмелете се да се поставите на първо място и да наблюдавате как се подготвяте да изпитате истинското изобилие.

В сферата на изобилието, това означава, че първо плащате на себе си. Моля, запомнете: изобилието е, когато имате повече от необходимия минимум за преживяване.

Направете нещо за себе си всеки път, когато получите някакъв доход. Спестете пари или ги похарчете за себе си по никакъв начин. Вашата способност да се отнасяте добре към себе си може да определя до каква степен можете да възприемете законите на изобилието.

 

Втори закон: създаване на вакуум (“Законът на Мерлин”)

Създайте вакуум, който ще привлече изобилието. Вакуумът се създава в момента, когато споделяте нещо. Енергията е енергия само когато е в движение.

Създайте пространство за енергийния поток и тогава ще започнат да действат законите на Вселенската енергия. Когато създавате вакуум, Вселената енергия автоматично го запълва. Какъвто е вакуума – такова е творението. Възможно е да се използват два основни типа вакуум.

Ефирен вакуум: десетократно връщане

Всяко дарение създава вакуум в етерното време и пространство. Този вакуум се увеличава, връщайки се към вас. Това е основата на десеткратния процес на увеличение. Когато даряваме от сърце, подареното ни се връща десетократно. Когато даваме подаръка с лекота, без никакви условия, изчистваме ефирното пространство, така че тези дарове ще се върнат при нас.

Не забравяйте, че парите са само отражение на енергия, а не форма на енергия. Следователно даровете под формата на пари са най-полезни, когато представляват дарове на изобилието. Приветствайки това изобилие, споделяйки го с другите, ние създаваме още по-голям вакуум за още по-голямо изобилие. Това е основата на това, което се нарича десятък. Приемете, че според вашите убеждения това е за най-висше благо и добро, и вие ще създадете пространство в живота си за енергийния поток.

Тъй като в етера се създава вакуум, няма ограничение за количеството, което ще се върне и запълни този вакуум. Подаръци, дадени без никакви условия, ще ви се върнат десетократно увеличени или дори по-големи. Ако дарът е придружен от някакви условия или има изтичане на енергия, както в горния случай с жертвата, връщането ще бъде по-малко.

Споделяйте с другите или им помагайте по тези въпроси, които според вас могат да доведат до някои промени. Бъдете внимателни, за да сте спокойни, че хората не развиват вяра в своите недостатъци в резултат на вашата подкрепа. Ако споделяте с друг човек, нека той е отговорен за приемането на тази енергия и създаването на собствен вакуум и енергиен поток. Ако подаръкът, който правите, създава усещане за зависимост в онези, които го приемат, връщането на енергия ще намалее.

Физически вакуум: “връщане едно към едно”

Има и други ефективни начини за създаване на вакуум. Физическият вакуум може да бъде активиран чрез създаване на физическо пространство.

Ако искате да проявите в живота си повече дрехи, започнете да освобождавате място в  гардероба. Ако искате да проявите нова кола, направете място в гаража. Вашите действия във физическия свят могат да създадат вакуум, който привлича видими резултати.

Освобождаването на пространство за нови неща ще работи в полза на създаването на изобилие. Връщането на вакуума, създаден във физическия свят, е в по-точно съответствие с това, което сте създали. С други думи, възвръщането тук е “едно към едно”.

Законът на Мерлин – изравняващото звено

Създаването на физически вакуум води до връщане на сътворението едно към едно. Има обаче действия, които могат да се променят и дори да повишат характеристиките на връщане, присъщи на физическия вакуум. Това става чрез действието на изобилието, практикувано в съответствие със Закона на Мерлин.

Законът на Мерлин казва, че изобилието се създава от проявлението на изобилието.

Започнете този поток на изобилие с даване, и наблюдавайте как той бързо ще се разпространи под формата на получаване. Ако искате вашите търговски сделки да бъдат успешни, намерете начин да дадете малко повече от договореното във всяка сделка. След като сключите сделка и всички страни изразят своето съгласие, намерете начин да платите малко повече от първоначално договореното. Законът на Мерлин предизвиква серия от събития, създаващи допълнителен енергиен поток.

Произходът на десятъка е пример за закона на Мерлин в действие. В миналото изразът беше “дузина пекари”. Така се е наричал, защото ученикът на хлебаря е искал да прави за своя хазяин си малко повече от това, което му е трябвало, като демонстрация на изобилието. Той е произвеждал тринадесет хляба вместо обичайната дузина. Неговата търговия е процъфтявала, а с нея и потока на изобилие.

Във всяка сделка, след нейното завършване, намерете начин да дадете малко повече. Законът на Мерлин е практиката на истинско изобилие, защото тя е израз на излишък в живота. Това е приемането на идеята за истинско изобилие и нейното практическо прилагане в ежедневието. Това автоматично създава вакуум, който ще допринесе за същия излишък и изобилие във вашата лична реалност.

 

Трети закон: почитайте универсалната енергия

Вселената енергия прониква в цялото пространство. Това е енергията, която съществува в пълен вакуум. Тя съществува дори когато всички други енергии изчезват. Това е енергията на творческия потенциал. Това е енергията, която вие наричате Бог. Целта и движението на тази енергия е свързано със сливане. Тази енергия има само една цел:

Вселената Енергията обединява разделеното, за да създаде илюзията за полярност, в която живееш.

Прилагайки петте закона на изобилието в ежедневния живот, е полезно да разглеждаме всичките си действия на фона на Универсалната енергия. Действията ви подкрепят ли интеграция (сливане) или разделянето? Приложете това правило към себе си като личност и наблюдавайте резултата.

 

Четвърти закон: поддържайте “настройка за изобилие”

Настройте се на вълна изобилие и поддържайте това отношение във всичко, което правите. Винаги, когато е възможно, се обграждайте с хора, които могат да бъдат за вас добър пример за живот, изпълнен с изобилие. Отнасяйте се към себе си с уважение, защото така ще определите вашата реалност като изобилна. Разберете, че можете да живеете в изобилие само като се стремите към нови нива или като показвате благодарност за това, което имате сега.

Често новите придобивания са просто илюзия за изобилие, защото вашата собственост може да започне да ви поробва. Самото придобиване не е постигане на изобилието. Изобилието е по-скоро начин на мислене, който може да бъде достигнат от всяка точка, в която се намирате в даден момент. Запазвайте настройката, че винаги имате повече от това, което ви е нужно, и тогава вие ще можете да направите относителен избор за това колко искате да изпитате.

Икономистите сега разбират, че недоимъкът не е нищо повече от илюзия. Когато изобилието присъства в света, това изобилие става достъпно за всеки, защото изобилието е потокът, следващ потока на Универсалната енергия.

Представете си, че на масата има пет монети. Илюзията за “недостатъчност” ви кара да вярвате, че ако вземете една монета, останалите ще бъдат само четири. В действителност, когато енергията е в движение, тя бързо расте. Тъй като парите са само отражение на енергията, докато в движение, те също започва да се умножават. Икономистите знаят, че ако пет монети са в движение, ефектът ще бъде същият, какъвто би бил ако са 12.

 

Пети закон: изкуството на “грациозното приемане”

Когато изобилието най-накрая дойде при вас, то ще се разпространи точно толкова, колкото вие му позволявате да тече през живота ви. Това е същността на “доброто приемане”.

Повечето от вас са добре запознати с това как да създават поток чрез изпращане на енергия, но имате трудности с нейното приемане, когато тя се връща към вас. Онези, които смятате за успели хора, обикновено са просто добре запознати с изкуството на “грациозното приемане”.

Като за начало се научете да приемате комплименти и малки подаръци. Практикувайте „изящното приемане“ – и вие ще осигурите връщането на дара на подаряващия. Ако давате нещо с цялото си сърце и вашият дар се приеме без нужното изящество, той се намалява. Истинският дар принадлежи на дарителя. Не взимайте този дар от него, като го приемате без подходяща грациозност.

Всеки път, когато нещо влезе в живота ви, заставете се да намерите най-елегантния начин да го приемете. Намерете начини да върнете този дар на подаряващия и ще дадете завършеност на циркулацията на енергия.

Помислете за изкуството на доброто приемане, когато оценявате продуктите или услугите, които предлагате. Законът на енергията казва, че хората не могат да ви оценяват по-високо, отколкото самите вие оценявате себе си. В крайна сметка вие сами определяте собствената си стойност.

Практикувайте изкуството на грациозното приемане и се осмелете да подобрите качеството на живота си във всички области. Скоро ще придобиете навика да живеете в изобилие и ще откриете, че чрез съзнателно създаване на Рая на Земята, можете да достигнете далеч повече сърца, отколкото сте си представяли.

Откъс от книгата “Добре дошли у дома: Новата Земя” – Стийв Ротър

 

admin

admin@www.miastoto.bg