рейки в Бургас
рейки в Бургас

Какво е Рейки?

Рейки е японска техника, която се използва за лечение на физическа и психическа травма и за поддържане на умствената яснота и духовното благосъстояние. На японски думата “rei” се отнася до по-висша интелигентност, която прониква във всички живи и неживи същества и ръководи присъщото функциониране на Вселената.

Думата “ки” се отнася до нефизическата енергия, която тече през всичко живо, включително растения, животни и човешки същества – поради това, „ки“ също така често се нарича “енергийна сила на живота” и е известна още като „чи“ или „ци“. Комбинацията от тези две думи е това, което определя рейки като “духовно управлявана жизнена енергия”.

Рейки е универсална жизнена енергия.

Думата „Рейки“ се използва и като определение за „Енергийна система за лечение Усуи“ в чест на този, който я е преоткрил- японеца Микао Усуи.

Когато работим с енергията Рейки, ние прилагаме енергия- светлина, целейки да възстановим и уравновесим физическото, емоционалното, менталното и духовно здраве.Това е енергиен метод за балансиране, възстановяване, усъвършенстване и изцеляване на телата, създавайки едно състояние на хармония за човешкото същество.

Чрез тази система човек има възможност да достигне и работи в различните нива на своята същност, като например: несъзнателни регистри (травми, кармични проблеми ), промяна на негативни състояния на чувствата, увеличаване на възможността за успех и материални придобивки, промяна на различни нива от съществуването ни, духовно израстване и пр.

Тази система включва няколко свещени символа и различни техники за работа, преподавани в курса, който се провежда в гр. Бургас. Курсът на обучение в класическата Усуи Рейки система се провежда в 3 нива през определен период- Рейки първо ниво, Рейки второ ниво и Рейки трето ниво- мастерско (лечителско и учителско).

Рейки не е религия. Всеки може да бъде посветен (настроен, иницииран) с тази енергия и става неин канал чрез коронната или сърдечната си чакри. Преминавайки през него, енергията се разпространява като безвъзмездна Божествена любов и се предава чрез ръцете му на хора, животни, растения, ситуации, като по този начин им помага да се излекуват.

Самият процес на лечение е резултат от балансирането, прочистването и хармонизирането на телата ни. Отличен лечебен метод за лекуване на стрес, успокояване на физическа болка и за всички видове психически и физически болести.

За лечителя не е необходимо да познава диагнозата на пациента, за да проведе успешно сеанса.

Рейки е отлично средство за уравновесяване и хармонизиране на седемте основни чакри, които се намират от основата на гръбначния стълб до върха на главата.

Практиката Рейки е съставна част от алтернативните терапевтични практики, признати от МЗО (Международната Здравна Организация).

Енергията Рейки преминава през всичко и всички и резултата от действието й е изцеление.

За какво помага рейки?

Рейки е енергийна система, която помага на Божественото вътре в нас да докосне божественото в другия. Дава ви възможност да помагаме на себе си и на другите, бидейки канал за лечебната космическа енергия.

Рейки терапията е без странични действия, действа успокоително, подобрява психическото състояние.

Рейки помага за всякакви болести и на всички хора, готови да повярват в излекуването си.Тази терапия носи моментално облекчение, но за да има трайни ефекти, е най-хубаво всеки да се посвети в учението, за да може да си помага сам, за да излекува едно хронично главоболие или високо кръвно налягане например.

Какво прави рейки?

Рейки помага на човек да открие силата, която има в себе си, за самолечение.

Рейки действа на всички нива: физическо, емоционално, ментално, умствено и духовно. Рейки повишава физическата сила, чистотата на емоционалното и духовното тяло.

Рейки намалява и отстранява болката. Рейки чисти тялото от отрицателни енергии и отстранява енергийни блокажи. Пречиства тялото от токсини. Рейки подпомага работата на органите и системите.

Рейки отваря и пречиства всички енергийни канали и енергийни центрове, като ги зарежда с чиста жизнена енергия. Дава енергия там, където се нуждае организма на човек. Енергията има свой интелект и се приспособява според нуждите на всеки.

Рейки ни помага да живеем почтено в ежедневието си, като утвърждава положителното, радостта и любовта всеки ден.

Рейки ни помага да се освободим от негативните чувства и да добием равновесие и стабилност. Рейки ни помага с любовта си и представлява една вселенска прегръдка.

Рейки работи за положителното отношение към живота и самоутвърждаването ни.

Рейки засилва интуицията ни, външното ни изразяване и ни свързва с вътрешния ни глас.

Рейки ни помага да почувстваме радостта, простотата, безгрижието и нежността на детето в нас. Рейки ни помага да открием и покажем вътрешната и обкръжаващата ни красота.

Рейки ни свързва със земната енергия и ни кара да се чувстваме стабилно и безопасно стъпили на земята.

Рейки задейства признателността към всичко, което ни заобикаля и ни вдъхва доверие в самите себе си, хората около нас, в Живота и Вселената.

Рейки ни отваря духовно все повече и повече, като ни свързва със Светлината и Любовта.

Рейки е резултатна и положителна.Доставя удоволствие, отмора, бодрост, обновяване.

Рейки е в полза и за животните, растенията, планетата, Вселената.

Рейки е ЛЮБОВ. Помага ни да следваме житейския си път и да се свържем с Божествената Любов без поставяне на условия. Само с едно нежно докосване.

За информация за терапевтични сесии и курсовете, които се провеждат в Бургас можете да се свържете с рейки- мастерите в Мястото, както и да посетите зала „Вълшебство”. 

Курс Рейки в Бургас се провежда в център “Мястото” при сформиране на група желаещи. Датите на курсовете се обявяват в сайта, както и в страницата на Мястото във фейсбук.

Ако желаете индивидуален курс на обучение в Рейки първо, второ или трето ниво в гр. Бургас, можете да се свържете с Мястото на посочения телефон за контакт, както и да пишете в контактната форма или в месинджър.

X