“Ако отричаме или потискаме нещо в себе си, другите ще го изразяват вместо нас. Така ние ще се срещнем със своето неосъзнато и отхвърлено психично съдържание отвън – чрез нежелано поведение на другите към нас или чрез напрегнати събития в живота ни. Всичко това има за цел да ни насочи към осъзнаване на онова в нас, с което не желаем да се срещнем очи в очи и да го интегрираме в себе си.”

Карл Юнг

"Ако отричаме или потискаме нещо в себе си, другите ще го изразяват вместо нас. Така ние ще се срещнем със своето…

Публикувахте от ஜ Мястото в Понеделник, 8 април 2019 г.

 

“В живота ви съпътстват два вълка. Единият казва, че сте сами; че идвате от повредени хора, които не са били в състояние да носят собствените си житейски товари. Този вълк шепне, че предците са илюзия, че сте самосъздадени и работата ви е да надминете слабаците, които са ви предшествали в живота.

Другият вълк, много по-красиво създание според мен, казва, че вие не сте сами. Вие сте резултат от много поколения оцелели и независимо какво са правили или не са правили през живота си, те успешно са го предали на вас.

Този друг, много по-здрав спътник вълк казва, че товарите на вашите родители и тези, които са дошли преди тях, принадлежат на тях, а не на вас. Онова, което създава илюзията, че сте отговорни за тях или че трябва да страдате, за да почетете тяхното страдание, е дързостта на детето.

Този вълк с прекрасния си дебел кожух казва, че вие живеете най-добре, когато почитате всички, които са дошли преди вас, знаете, че те са зад вас, и вървите в живота със сила, с благоговение пред статистически невероятния факт, че сте тук.

Чудесно е, че развитието на семейните и човешките системни констелации ни напомня, че ние решаваме с кой от двата вълка искаме да живеем и как избираме да вървим.

Аз избирам да вървя със своите предци зад себе си, с подкрепящия вълк до мен, осъзнавайки естествения свят и цялото Сътворение, и ако аз оставя някого, това ще бъде онзи дрипав вълк, който иска да тъна в блатото на изолацията.

Какво се случва в тялото ви, какво се случва в душата ви, когато кажете:

Благодаря на всички, от които произлизам. С всичко, което те са направили, и с всичко, което не са могли да направят, искам само да ги почета – за това, че са успели да предадат живота и на мен. Моят живот е чист и свободен. Начинът, по който избирам да живея, ще бъде изражение на почитта ми към тях. Всичко, което имам, е достатъчно. Аз съм пълен. Аз не съм сам.”

Из “Семейни констелации (и други приключения) – Франческа Мейсън Боринг

"В живота ви съпътстват два вълка. Единият казва, че сте сами; че идвате от повредени хора, които не са били в състояние…

Публикувахте от ஜ Мястото в Сряда, 3 април 2019 г.

 

“Ако не можеш да намериш мир в себе си, няма смисъл да го търсиш другаде.” Финландска поговорка

Публикувахте от ஜ Мястото в Събота, 23 март 2019 г.

“Ако избягваш конфликта, за да запазиш мира, започваш война вътре в себе си.” – Черил Ричардсън

Публикувахте от ஜ Мястото в Четвъртък, 21 март 2019 г.

Партньорът ми не е длъжен да удовлетворява нуждите ми.

В началото на връзките си често се чувстваме така, сякаш сме обгърнати от чудно сияние. Убедени сме, че сме открили човека, който ще удовлетвори всичките ни нужди! И разбира се, когато това не се случи, решаваме, че отношенията ни не струват нищо.
Една от най-големите грешки, които правим, е да приемем, че партньорът ни е длъжен да се грижи за нас и да бъде наш покровител или бавачка. Очакването партньорът ни да задоволява потребностите ни пречи на развитието на връзката, защото независимо дали той ще задоволи нуждите ни, или не, всеки път, когато се чувстваме зле, ще обвиняваме него. Всеки път, когато имаме неудовлетворена нужда, смятаме, че е редно другият да се пожертва и да се погрижи за нас. Това е губеща позиция за него, защото каквото и да направи, ние никога няма да сме доволни. Смисълът на една връзка не е в това.
Смисълът на връзката е щастието, а то не зависи от това дали партньорът ни удовлетворява нашите нужди. Щастието идва от нашата способност да се свързваме, да даваме и получаваме и да градим мост между различията, за да създаваме обединение и ново ниво на доверие във връзката.
“Ако боли, не е любов” – Чък Спезано

Партньорът ми не е длъжен да удовлетворява нуждите ми.В началото на връзките си често се чувстваме така, сякаш сме…

Публикувахте от ஜ Мястото в Четвъртък, 21 март 2019 г.

“Близостта може да излекува всичко”
Каквото и да ни спохожда в една връзка, каквито и въпроси, съмнения или болка да изникват, каквито и проблеми да има, отговорът ще дойде тогава, когато започнем истински да се доближаваме към партньора си. Близостта с партньора ни и свързването с него на по-високо ниво може да излекува всичко. Може да излекува апатията, съмнението, скуката, страха, чувството за малоценност и празнота, които понякога се появяват във връзката. Сближаването с партньора не означава отказ от собствените ни ценности, а просто доближаване до него с любов.
Чък Спезано

"Близостта може да излекува всичко"Каквото и да ни спохожда в една връзка, каквито и въпроси, съмнения или болка да…

Публикувахте от ஜ Мястото в Събота, 16 март 2019 г.

"Любовта е красива, когато не изисква нищо. Има ли условие, това вече не е любов. Всяко настояване за обещание вече не е…

Публикувахте от ஜ Мястото в Неделя, 17 март 2019 г.

 

Публикувахте от ஜ Мястото в Вторник, 19 март 2019 г.

"Никой няма да те обича точно така, както си представяш.Никой някога ще прочете мислите ти и ще ти свали всяка звезда…

Публикувахте от ஜ Мястото в Вторник, 19 март 2019 г.

 

“Държа те, просто контролирай ума си” – каза Вселената ❤️

Публикувахте от ஜ Мястото в Сряда, 20 март 2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

X